Optreden Klezmer & Co optreden in de Walfriduskerk te Hellum

Hellum – Op 8 oktober presenteert Stichting de Helmster Klokkeluider het muzikale gezelschap Klezmer & Co voor een betoverende middag vol Jiddische muziek en bijbehorende verhalen. Klezmer & Co weet het publiek te raken met een rijke uitvoering van Jiddische muziek die afwisselend uitbundig, ingetogen en poëtisch is.

Het Jiddische lied weerspiegelt het alledaagse leven en wordt gekenmerkt door poëtische teksten. Bovendien is het sterk beïnvloed door de volksmuziek uit landen als Polen, Hongarije, Roemenië en de Oekraïne, waar veel Joden hun thuis vonden. In Oost-Europa speelden Joodse muzikanten vaak samen met zigeuners tijdens bruiloften en feesten, wat leidde tot een boeiende vermenging van stijlen.

Het programma op 8 oktober belooft een prachtige mix te zijn van meeslepende en ontroerende klezmermelodieën. De vrolijke, grappige, maar ook melancholische liederen brengen een boeiend concert. Tijdens het optreden wordt tevens toelichting gegeven over de inhoud en oorsprong van de muziek.

Toegangskaarten zijn verkrijgbaar via helmsterklokkeluider@ziggo.nl of kunnen contant worden afgerekend op de dag van de voorstelling bij de kerk. De entreeprijs bedraagt € 12,50 (inclusief 1 koffie/thee). Kinderen tot 12 jaar hebben gratis toegang.

Voor meer informatie, bezoek de website van Klezmer & Co. Locatie: Walfriduskerk Hellum, van 15:00 tot 17:00 uur.

Back to top button