maandag 27 september 2021
19.9 C
Delfzijl

Optie1 Appingedam levert 65 tablets voor muziekonderwijs DSHO en SEA

spot_img

Appingedam – Het Slagwerkensemble Appingedam (SEA) en het Damster Stedelijk Harmonie Orkest (DSHO) kregen in oktober 2019 een Community Grant van Google toegewezen, samen met nog zes lokale initiatieven. Een Community Grant is een subsidie van Google waarmee het bedrijf de gemeenschap wil steunen waar zij onderdeel van is.

Beide muziekverenigingen willen het muziekonderwijs in Appingedam toekomstbestendig maken en hebben hiervoor gezamenlijk een plan ingediend. Het doel hiervan is om met behulp van digitale middelen, waaronder tablets, muziekeducatie beter aan te laten sluiten bij de beleving van leerlingen.

In de afgelopen maanden hebben beide verenigingen het plan verder uitgewerkt en kon tot de aanschaf worden overgegaan. Hierbij werd dankbaar gebruik gemaakt van de kennis en kunde van Henk Meijer van Optie 1 uit Appingedam. Alle leerlingen van jong tot oud kunnen de tablets met bijbehorende muziekstanders gebruiken. Ook zijn er apps beschikbaar om interactief de muziektheorie te leren, ‘live’ mee te spelen met muziek en zelf muziek te componeren. Kortom, een impuls waarmee de opleiding van de verenigingen de toekomst met vertrouwen tegemoet kan gaan.

Volg ons op

11,203FansLike
1,424VolgersVolg
5,289VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer
DierDier
AutoAuto
WonenWonen
TuinTuin
KlussenKlussen
Mode 2021Mode 2021
Design en lifestyleDesign en lifestyle

Populaire berichten