Opnieuw zware windstoten op komst: vooral in het noorden en westen gaat het wederom zeer stevig waaien

Nederland – Storm Isha heeft een einde gemaakt aan de winterse periode van de afgelopen tijd. We zijn inmiddels beland in een uiterst zachte, maar ook wisselvallige periode. Komende nacht en morgenochtend staan wederom zware windstoten op het programma. In de loop van dinsdagavond neemt de zuidwestenwind flink in kracht toe. Tot en met woensdagochtend moeten vooral het noorden en westen rekening houden met zware windstoten. 

In de loop van dinsdagavond neemt de wind in kracht toe. In de nacht naar woensdag en woensdagochtend staat er een (vrij) krachtige zuidwestenwind boven land tot een stormachtige (zuid)westenwind vlak aan zee. Dit gaat gepaard met buien die over het land trekken. Landinwaarts zijn hierbij windstoten van 60 tot 75 km/uur mogelijk. Tijdens een intensieve bui kunnen de windstoten mogelijk nog wat hoger uitpakken. In de kustgebieden en rondom het IJsselmeer kunnen de windstoten oplopen tot 90 km/uur en aan de noordkust mogelijk tot 100 km/uur. Tot een officiële storm met een uurgemiddelde van windkracht 9 komt het waarschijnlijk niet. Al met al verwachten we geen grote overlast, maar onstuimig wordt het zeker wel.

image

Houd rekening met een drukke ochtendspits
Door de windstoten kan de ochtendspits wat drukker verlopen. Denk hierbij aan takken die af kunnen breken en op de weg kunnen komen. Het voordeel is dat het tijdens de ochtenspits in grote delen van het land gewoon droog is. De stevige wind wordt dus niet gecombineerd met regen en dat is gunstiger voor de situatie op de wegen. Alleen in het zuidoosten zijn tijdens de ochtendspits nog enkele buien mogelijk.

Hierna een stuk rustiger
In de loop van woensdag neemt de wind verder in kracht af en laten we het onstuimige weer voorlopig achter ons. De dagen hierna is de wind veelal matig. Aan zee soms vrij krachtig tot krachtig.

Bron
Weeronline
Back to top button