fbpx
12.8 C
Delfzijl
donderdag 09 juli 2020
Home Algemeen Opnieuw subsidie voor duurzame verbeteringsmaatregelen woningen in aardbevingsgebied Groningen

Opnieuw subsidie voor duurzame verbeteringsmaatregelen woningen in aardbevingsgebied Groningen

Regio – Eigenaren van woningen in het Groninger aardbevingsgebied kunnen opnieuw subsidie krijgen voor duurzame verbetering van hun huis. De Waardevermeerderingsregel 2017 gaat van start op 3 april om 9.00 uur. De regeling betreft vele energiebesparende maatregelen, die de waarde van de woningen vergroot.

Denk bij duurzame maatregelen bijvoorbeeld aan kunststof kozijnen. “Ook die vallen onder deze regeling”, vertelt directeur Douwe de Wit van de Oost-Groninger specialist MSN Kunststof Kozijnen. “Logisch, want daarmee is de energiebesparing in woningen verrassend groot. En het is niet alleen de energiebesparing die kunststof kozijnen voor deze woningen aantrekkelijk maakt. Ze zijn bovendien zeer fraai en onderhoudsarm, een aanwinst voor elke woning.”

Regio

De Waardevermeerderingsregeling is vooralsnog van kracht voor woningen in elf gemeenten in Oost-Groningen: Slochteren, Winsum, Bedum, Ten Boer, Loppersum, De Marne, Delfzijl, Appingedam, Eemsmond, Hoogezand-Sappemeer en Menterwolde.

Voorwaarden

De vergoeding van energiebesparende maatregelen is maximaal vierduizend euro per woning. De schade aan de woning moet minimaal duizend euro en sinds 1 januari 2016 zijn erkend in een schaderapport van het Centrum Veilig Wonen (CVW). Het kan dus ook met terugwerkende kracht.

Ervaren in subsidieaanvragen

Volgens De Wit zijn er veel mensen die niet weten hoe zij de subsidieaanvraag moeten regelen, bijvoorbeeld omdat zij verzanden in de formele benadering van instanties: “Diverse particuliere bedrijven hebben hiermee veel ervaring. Ook wij weten precies hoe we dit moeten regelen. En dat doen wij dan ook. Om te beginnen komen onze specialisten geheel vrijblijvend langs. Samen met de mensen spreken wij alles door, op zeer begrijpelijke wijze. Zo weten ze precies waar ze aan toe zijn en kunnen ze een weloverwogen keuze maken.”

Kijk voor meer informatie op www.snn.eu/subsidies/subsidies-particulieren/waardevermeerderingsregeling-2017

Advertenties