Opnieuw kans op winterse neerslag tijdens weekend

Nederland – Nederland beleeft een natte en koude periode en dat is dit weekend niet anders. Zondag kan daarbij opnieuw winterse neerslag vallen en er is een kleine kans dat het, net als vorige week zaterdag, lokaal wit kleurt.

Het weekend wordt voorafgegaan door een waterkoude vrijdag met later vandaag perioden met regen. In de regen is het slechts 3 graden en met een stevige wind erbij voelt het aan alsof het vriest. In het oosten maken kletsnatte sneeuwvlokken het waterkoude weerplaatje compleet. Wit wordt het daar overigens niet van.

Zaterdag wordt het tijdelijk minder koud met 5 tot 7 graden. Aangenaam decemberweer levert dat niet op, want het is grijs met op veel plaatsen nevel en mist. Bovendien valt in de middag van tijd tot tijd flink wat regen.

Kouder met een sneeuwsurprise
Pakjesavond staat zondag alweer voor de deur. Alle hulpsinterklazen doen er goed aan om hun warme toga aan te trekken en regenmijter op te zetten. Er staat namelijk koud weer met wat neerslag op het programma. Overdag valt zo nu en dan regen, maar soms en dan vooral in de oostelijke helft van het land valt ook natte sneeuw. Een sneeuwsurprise, net als vorige week zaterdag, sluiten we daarbij niet helemaal uit. De maxima komen uit op 4 à 5 graden en ’s avonds is het nog een paar graden kouder. Ook dan kan af en toe neerslag vallen.

Back to top button