11.1 C
Delfzijl
18 april 2021 22:00

Opnieuw felle onweersbuien in de nacht

Vaker kopenVaker kopen
Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen
AutoAuto
StudieboekenStudieboeken
Mode 2021Mode 2021
ComputerComputer
KlussenKlussen

Nederland – De ene zware onweerssituatie is nog maar net achter de rug en de volgende dient zich alweer aan. Een gebied met felle onweersbuien breidt zich aan het einde van de avond en komende nacht vanuit het zuiden over het land uit. Daarbij komt het tot zeer veel bliksemontladingen en is kans op zware windstoten tot 80 km/uur. Bovendien plenst het flink en kan in korte tijd 30 mm regen vallen.

Voordat het grote buiengebied ons land bereikt kan in het oosten van de provincies Gelderland, Overijssel, Drenthe en Groningen in de eerste helft van de avond al een lokale zware onweersbui ontstaan.

Wateroverlast en veel bliksem
Om ongeveer 23:00 uur bereiken de eerste onweersbuien het uiterste zuiden van Nederland. De felle onweersbuien trekken snel noordwaarts en liggen rond 1:00 uur ’s nachts op de lijn Alkmaar – Winterswijk. Het gebied met onweersbuien bereikt het noordoosten om ongeveer 3:00 uur.

De zwaarste buien zijn voor het midden en zuiden. Naarmate de onweersbuien naar het noorden trekken neemt de intensiteit van de buien namelijk af. Met zware windstoten tot 80 km/uur zijn de onweersbuien van komende nacht iets minder krachtig dan de buienlijn van gisteren. Toen haalde de wind plaatselijk uit naar ruim 100 km/uur.

Wel valt lokaal meer regen dan gisteren. Plaatselijk kunnen de neerslagsommen in minder dan een uur tijd oplopen naar ruim 30 mm en daarmee is kans op wateroverlast. Bovendien is bij buien kans op hagel.

Rustpauze
Morgen keert rust terug in het weerbeeld. Zon en stapelwolken wisselen elkaar af en lokaal kan een bui ontstaan. Hierbij komt geen onweer voor. De wind komt uit het zuidwesten en blaast koele lucht naar ons land. De middagtemperatuur komt uit op 17-20 graden.

De rust is van korte duur. Vrijdagmiddag en -avond dienen de volgende pittige onweersbuien zich aan.

Volg ons op

11,072FansLike
1,424VolgersVolg
5,284VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer
KlussenKlussen
WonenWonen
Mode 2021Mode 2021
DierDier
AutoAuto
TuinTuin
Design en lifestyleDesign en lifestyle

Populaire berichten