13 C
Delfzijl
21 juni 2021 22:20

Opnieuw code oranje voor zware onweersbuien

spot_img

Noord-Nederland – Vanuit het oosten trekken vandaag opnieuw zware onweersbuien over het land. Vanwege deze buien is in Groningen en Drenthe code oranje afgegeven. Bij buien is kans op hagel van circa 2 cm. In het oosten kan net als gisteren veel regen vallen, 50-80 mm. Hierdoor ontstaat plaatselijk hevige wateroverlast. In de loop van de avond worden de onweersbuien minder heftig. Vannacht kan het regionaal nog stevig regenen en daarbij is ook een klap onweer mogelijk.

Gisteren viel in het oosten en noordoosten plaatselijk al 40-80 mm. Hierdoor is de bodem verzadigd geraakt, zitten riolen vol en staan beken hoog. Wanneer vandaag nogmaals ruim 40 mm valt kan daardoor nog hevigere wateroverlast ontstaan.

De eerste zware buien naderen ons land vanuit Duitsland. In het noorden schijnt aanvankelijk de zon nog en warmt het snel op. In het noordoosten kan het 27 graden worden. Door de warmte ontstaan al gauw grote stapelwolken en zware onweersbuien.

Vanavond komen in het oosten van het land enkele stevige onweersbuien voor. De buien trekken in de loop van de avond naar het westen. Tegelijkertijd worden de buien minder actief en zal het onweer verdwijnen. Op de meeste plaatsen is het bewolkt. Komende nacht zijn er wolkenvelden en enkele buien. Vooral in het westen van het land kan het mistig worden. De temperatuur daalt naar zo’n 14 graden. en van het land kan het mistig worden. De temperatuur daalt naar zo’n 14 graden.

Volg ons op

11,203FansLike
1,424VolgersVolg
5,257VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer
DierDier
TuinTuin
Design en lifestyleDesign en lifestyle
WonenWonen
AutoAuto
KlussenKlussen
Mode 2021Mode 2021

Populaire berichten