“Opgeruimd uitgelaten. Daar worden we heel blij van!”

Eemsmond – Met de slogan “Opgeruimd uitgelaten. Daar worden we heel blij van” start de gemeente Eemsmond een proef om overlast van hondenpoep tegen te gaan. Op twee locaties in de gemeente zijn dispensers met zakjes voor hondenpoep geplaatst en extra afvalbakken. Als de proef een succes is, komen er op meer plekken in de gemeente dispensers.

“Terecht of onterecht, hondenpoep blijft volksirritatie nummer 1”, aldus wethouder Harald Bouman. “We krijgen regelmatig klachten en daar willen we wat aan doen. Met de dispensers en extra afvalbakken hopen we het de wandelaars en fietsers met een hond makkelijker te maken om de poep van hun viervoeter op te ruimen. Ons motto is: ‘Eemsmond, energie(k) en schoon!’ dus daar gaan we voor schone straten en schone paden”.

De proef wordt op twee plekken in de gemeente gehouden, namelijk in het Boukemapark in Uithuizen en bij de Zuiderweide en de Broekemastraat in Warffum, een parkgebied met een wandelpad, een speeltuin en een ontmoetingsplein. “Alle omwonenden van de beide locaties hebben een kaart in de bus gehad”, zegt wethouder Bouman, “om hen te vragen mee te werken, én om hen te laten zien, dat Eemsmond werkt aan een fijne leefomgeving”. Op de gemeentelijke website (www.eemsmond.nl/hondenpoep) staat meer informatie en worden op kaartjes de locaties van de dispensers en prullenbakken aangegeven.

Meten is weten!
Om te weten of de maatregel succesvol is, wordt er regelmatig gekeken naar de hoeveelheid zakjes in de prullenbakken en hoe schoon de betrokken gebieden zijn, wordt het aantal klachten in de gaten gehouden en wordt er geluisterd naar reacties van onder andere de hondeneigenaren. Na een jaar wordt er geëvalueerd. Als de proef succesvol is, worden er meer dispensers in de gemeente geplaatst.

Back to top button