fbpx
maandag 29 november 2021
11.3 C
Delfzijl

Openstelling Nicolaïkerk in het weekend na Allerzielen

Appingedam – Ieder jaar op de eerste zondag van november, rond Allerzielen, gedenkt de Protestantse Gemeente Appingedam in de Nicolaïkerk de overledenen van het afgelopen jaar. In die kerkdienst is er voor alle aanwezigen gelegenheid ook zelf een kaarsje aan te steken voor een geliefde die men moest loslaten.

Net als vorig jaar wil de kerk ook alle inwoners van Appingedam die daarbij niet aanwezig kunnen of willen zijn, de gelegenheid geven om hun geliefde overledenen te gedenken. Daarom wordt rondom de gedachtenisdienst de Nicolaïkerk van vrijdagavond 5 november t/m zondagmiddag 7 november opengesteld voor iedereen die graag een kaarsje wil opsteken om een geliefde te gedenken. In de kerk zijn gastvrouwen en gastheren aanwezig om alles in goede orde te laten verlopen.

Op zaterdagmorgen zal het carillon worden bespeeld door beiaardier Adolph Rots. Bovendien wordt op zaterdag en zondag ook het Hinszorgel in de Nicolaïkerk bespeeld door de organisten Adolph Rots, Jan Beukema, Jaap Weima en Wouter Schep.

Wie een geliefde wil gedenken door het aansteken van een kaarsje, is van harte welkom op vrijdagavond 5 november van 18.00-20.30 uur, op zaterdag 6 november van 10.00-17.30 uur, of op zondag 7 november van 11.00-16.00 uur.

Volg ons op

11,203FansLike
1,656VolgersVolg
5,328VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer