10 C
Delfzijl
18 april 2021 13:13

Opening Vliethoven Gilde in verpleeghuis Vliethoven

StudieboekenStudieboeken
KlussenKlussen
Mode 2021Mode 2021
AutoAuto
Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen
Vaker kopenVaker kopen
ComputerComputer

Delfzijl – In verpleeghuis Vliethoven te Delfzijl is dit schooljaar het Vliethoven Gilde van start gegaan. Dit Gilde hanteert het eeuwenoude, maar nog steeds succesvolle principe van Meester-Gezel.

In Het Vliethoven Gilde worden studenten van de opleiding MzVz (niveau 3), Servicemedewerker Breed en Helpende Zorg en Welzijn (niveau 2) opgeleid tot beginnend beroepsbeoefenaren. Zij hebben er een eigen leerhome en werkplek. Voor de meeste studenten is het Gildeleren een beproefde methode als opstap naar een betaalde baan.

Deze unieke samenwerking van Noorderpoort, Alfa-college en De Hoven brengt werk, opleiding en wonen dichtbij elkaar en is een belangrijke impuls voor de regio Eemsdelta en een enorme bijdrage aan het Groninger Zorgakkoord!

Afgelopen maandag was de officiële opening van dit Gilde. Het was een bruisende bijeenkomst. “Samen maken we de zorg voor nu en voor morgen”, waren de openingswoorden van Jan Dijkstra, locatiemanager van Vliethoven.

De studenten van het Gilde gingen in gesprek met de bestuurders van de betrokken organisaties. Rianne Derksen interviewde Rob Schuur, voorzitter van college van bestuur, Noorderpoort “Er is met het Gilde een mooi evenwicht bereikt tussen opleiding, werken en leren” aldus Rob Schuur. “Als je wordt ondergedompeld in de praktijk zie je wat belangrijk is”, deelde Enno van der Werff lid college van bestuur, Alfa-college met Maaike van Ramshorst.

Student Janine Lauwers interviewde de bestuurder van De Hoven. “Ook als het even tegenzit is er ruimte om te leren in het leerklimaat van Vliethoven”, aldus Jannie Nijlunsing. De bijeenkomst had een nautisch tintje, waarbij het Gilde werd gedoopt, er werd geproost en er werd een fles met verwachtingen gevuld. Natuurlijk waren er veel bewoners aanwezig die meezongen met een shantykoor.

Volg ons op

11,072FansLike
1,424VolgersVolg
5,284VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer
DierDier
Mode 2021Mode 2021
WonenWonen
KlussenKlussen
TuinTuin
AutoAuto
Design en lifestyleDesign en lifestyle

Populaire berichten