Opening van de Pinksterfeesten in Delfzijl: een weekend vol feestelijkheden

Delfzijl – Vanmorgen zijn de Pinksterfeesten in Delfzijl officieel van start gegaan, een jaarlijks terugkerend evenement dat traditioneel veel bezoekers trekt. De opening vond plaats bij het Neptunusmonument aan de Kustweg. De vlag van de KZ&RV Neptunus werd gehesen door leden van het Zeekadetkorps Delfzijl.

Hoewel Delfzijl dan al twee dagen bruist van de festiviteiten geldt dit moment als de officiële start. De plechtige opening werd zoals elk jaar muzikaal begeleid door het Delfzijls Harmonie Orkest (DHO).

De Pinksterfeesten in Delfzijl beloven wederom een feestelijk en memorabel weekend te worden voor iedereen. Met een gevarieerd programma, een bruisende sfeer en mooi weer in het vooruitzicht, zijn alle ingrediënten aanwezig voor een geslaagd evenement.

Vandaag zullen de 55e Internationale Pinksterroeiwedstrijden gehouden op het Damsterdiep. Door DISCUS wordt weer een viswedstrijd voor de jeugd rondom de gracht in het centrum van Delfzijl gehouden. Vanaf 13:00 uur wordt voor de 5e en laatste keer het evenement ‘Volle kracht over de gracht’ gehouden. In zelfgemaakte vervoermiddelen moeten mensen een parcours afleggen en op het eind moet de bel bereikt worden.

Het hele programma van vandaag zien? kijk dan op de website van de organisatie.

Back to top button