1.6 C
Delfzijl
28 februari 2021 04:33

Openbaar Ministerie eist 6 jaar cel tegen 26-jarige man die vorig jaar de 48-jarige Freerk Bijmolt dood reed bij Spijk

Spijk – Het Openbaar Ministerie (OM) heeft donderdagochtend 6 jaar gevangenisstraf geëist tegen de 26-jarige Remco K. uit Zijldijk die 14 augustus vorig jaar de 48-jarige Freerk Bijmolt uit Roodeschool doodreed bij Spijk.

De 26-jarige Remco K. stapte die bewuste dag opgefokt en onder invloed van speed achter het stuur van zijn VW Golf. Rond 15:00 uur in de middag rijdt K. op de Kolholsterweg in Spijk, daar fietste Freerk Bijmolt. Hij raakt Bijmolt met zijn auto op het achterwiel, deze wordt over de auto gelanceerd en komt naast de weg in een greppel terecht. Bijmolt is op slag dood, K. rijdt zonder zich over het slachtoffer te ontfermen door. Volgens het Openbaar Ministerie is er geen sprake van een ongeval maar van doodslag.

Hij vervolgt zijn dollemansrit met een gebroken voorruit door Uithuizermeeden waar hij bij een bushalte bijna een vrouw schept. De officier van justitie kwalificeert dit als een poging tot doodslag. Op de Maarvlietweg bij Oosternieland raakt K. met zijn auto van de weg en loopt vervolgens naar huis waar hij de politie belt.

Het is niet de eerste keer dat K. in de fout gaat, hij is al eerder veroordeeld voor het rijden onder invloed. Zo veroorzaakte hij in 2018 een ongeluk bij Warffum.

Volgens deskundigen kampt de verdachte kampt met meerdere stoornissen. Naast een de eis van een celstraf van 6 jaar kijkt de officier van justitie nog naar een alternatief om en celstraf en een tbs-maatregel mogelijk te maken.

De uitspraak is over twee weken.

Volg ons op

10,932FansLike
1,424VolgersVolg
5,233VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer

Populaire berichten