Open dag Offshore windenergie in de Eemshaven trekt veel bekijks

Eemshaven – De open dag in de Eemshaven heeft zaterdag meer bezoekers getrokken dan de organisatie had verwacht. Daar door ontstonden er lange wachttijden voor de bussen en boten die waren ingezet om belangstellenden rond te leiden. Er ontstonden wachtrijen van een half uur tot drie kwartier voor bus en boot.

De open dag stond in het teken van offshore windenergie, in het bijzonder van het windmolenpark Gemini dat gebouwd wordt op 85 kilometer ten noorden van de Groningse kust.. Op de open dag werd uitgelegd hoe dat gebeurt. Bezoekers zagen in de haven een aantal van de indrukwekkende ‘monopiles’, de fundering van de windmolens op zee. Ook het schip de werkschip Aeolus, dat veel van het werk op zee uitvoert, was te zien.

Bijzondere attractie was verder het op een na grootste kraanschip ter wereld, de Saipem 7000 en het booreiland Paragoon C20052.

[gallery_bank type=”images” format=”masonry” title=”false” desc=”false” responsive=”true” display=”all” sort_by=”sort_order” special_effect=”none” animation_effect=”bounce” album_title=”false” album_id=”399″]

Back to top button