Open dag bij Noorderpoort Energy & Maritime in Delfzijl met zeilschip Ecolution in Delfzijl

Farmsum – Leerlingen en hun ouder(s)/verzorger(s) zijn van harte welkom bij Noorderpoort in Delfzijl, tijdens de Open Dag op zaterdag 26 november tussen 10:00 en 15:00 uur. Je kunt de locatie bezoeken en kennismaken met het mbo en de opleidingen die aan de Duurswoldlaan 2A aanwezig zijn: zeevaart, (allround) operationeel technicus en procestechniek.
 
Je kunt met verschillende studenten en docenten in gesprek gaan om meer te horen over de mbo-opleidingen. Of je gaat verkennen welke opleiding het best bij je past. Natuurlijk is er daarnaast uitgebreid de gelegenheid om vragen te stellen en sfeer te proeven. Tijden de Open Dag zijn ook veel aan de opleidingen gelieerde bedrijven aanwezig.

Duurzaam zeilschip Ecolution
Tijdens de Open Dag is ook het zeilschip de Ecolution aanwezig om te bewonderen. De Ecolution is het door Wubbo Ockels duurzaam ontworpen zeilschip, die vanwege de waterstofaandrijving nog duurzamer is geworden dan het al was. Twee elektromotoren draaien op stroom die benedendeks door brandstofcellen wordt geleverd. In die brandstofcellen worden waterstof en zuurstof omgezet in elektriciteit en water. De waterstof ligt opgeslagen in grote tanks bovenop het dek. De opgewekte stroom wordt niet alleen gebruikt voor de aandrijving van het schip, maar ook voor de elektrische apparatuur op het schip.

Praktische informatie:
Wat: Open Dag Noorderpoort Energy & Maritime
Waar: Duurswoldlaan 2A, Delfzijl
Wanneer: zaterdag 26 november 2022
Hoe laat: 10:00 – 15:00 uur
Aanmelden en meer informatie: noorderpoort.nl/opendagdelfzijl

Back to top button