10.8 C
Delfzijl
23 april 2021 15:22

Opbrengst decemberactie voedselbank grandioos

Delfzijl – De decemberactie van de Voedselbank Appingedam-Delfzijl in een groot aantal supermarkten in de regio heeft 515 volle bananendozen met goederen opgeleverd met een waarde van zo’n € 15.000,-. Daarnaast kwam er nog voor € 500,00 aan giften binnen.

Voorzitter Kees Pol van de Voedselbank Appingedam-Delfzijl reageert trots: “Wat een gulheid en betrokkenheid van  de inwoners in onze regio. Om trots op te zijn! Dat toch in een minder sterke regio zo om elkaar gedacht wordt.”

In totaal zo’n honderd vrijwilligers waren de afgelopen 2 weekenden actief om voedsel in te zamelen bij 9 verschillende supermarkten in Appingedam, Delfzijl, Loppersum, Spijk en Wagenborgen. Daarnaast hield nog een grote groep mensen in ’t Zandt en Zeerijp een inzameling. De Voedselbank is heel erg dankbaar voor de hulp van zoveel harde werkers.

En er wordt nog steeds actie gevoerd. Het Eemsdeltacollege houdt 21 en 22 december een 24-uurs-actie waarbij de opbrengst dit jaar ook naar onze Voedselbank gaat. De teller staat daar inmiddels al ver boven de € 3.000,-.

De klanten van de Voedselbank reageren met heel veel waardering. Ze zijn blij met het initiatief om er voor te zorgen dat zij wekelijks voedselpakketten ontvangen en dat er afgelopen vrijdag al zoveel extra’s en lekkere dingen waren verstrekt.

En dat is precies het doel van deze grote actie van de Voedselbank Appingedam – Delfijl: de voorraad aanvullen zodat er genoeg is voor een aantal maanden èn iets extra’s geven met de feestdagen. Dat doel is ruimschoots gehaald!

Als u graag wilt blijven doneren aan de Voedselbank dan kunt u elke woensdagmorgen tussen 09:00 en 12:00 uur terecht in het gebouw van de Voedselbank ‘Flambouw’, Europaweg 60 in Delfzijl. Ook giften zijn van harte welkom. Dat kan bijvoorbeeld via de website: www.voedselbankappingedamdelfzijl.nl

Volg ons op

11,082FansLike
1,424VolgersVolg
5,286VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer
KlussenKlussen
TuinTuin
WonenWonen
Mode 2021Mode 2021
Design en lifestyleDesign en lifestyle
AutoAuto
DierDier

Populaire berichten