Op rondreis door Noord-Amerika: 3x tips!

Nederland – Jaarlijks maken vele toeristen een rondreis door Noord-Amerika. Het continent is erg groot en heeft veel verschillende bezienswaardigheden te bieden. Ook de natuur is er waanzinnig divers en indrukwekkend. Dit alles maakt Noord-Amerika de ultieme bestemming voor een rondreis. Ben jij van plan om binnenkort ook een rondreis door Noord-Amerika te maken? Lees dan gauw verder. Hieronder vind je tips voor een onvergetelijke rondreis door Noord-Amerika!

Las Vegas en de Grand Canyon

Ben jij een rondreis door de Verenigde Staten aan het plannen? Dan zijn de stad Las Vegas en het nationale park Grand Canyon zeker een goede optie om aan je route toe te voegen. Deze plekken liggen relatief dicht bij elkaar en zijn ideaal om te bezoeken tijdens een rondreis door het westen van de Verenigde Staten. In Las Vegas kun je je ogen uitkijken naar de felgekleurde verlichting, de vele casino’s en vele extravagante shows die er elke dag worden gegeven. Als je vervolgens weer tot rust wilt komen kun je bijvoorbeeld een dagje naar de Grand Canyon gaan. Hier kun je genieten van prachtige uitzichten over de indrukwekkende kloof en de Colorado rivier. In de zomer kan het erg heet worden in Las Vegas en de Grand Canyon. Het is daarom aan te raden om deze plekken buiten de zomermaanden te bezoeken voor een aangename temperatuur!

Rocky Mountains

Een andere plek die aan te raden is om te bezoeken tijdens je rondreis door Noord-Amerika is het gebied van de Rocky Mountains. Dit gebied is erg groot, de bergkam is maar liefst 4.800 kilometer lang en loopt zowel door Canada als de Verenigde Staten. Zoals de naam het al zegt zijn de bergtoppen erg hoog, grillig en rotsachtig. Dit betekent dat je vrijwel overal in het gebied kunt genieten van indrukwekkende uitzichten. In de Rocky Mountains zijn verschillende nationale parken. Denk aan het ‘Rocky Mountain National Park’, het ‘Yellowstone National Park’, het ‘Glacier National Park’, het ‘Banff National Park’ en nog veel meer. Dat betekent dat je hier makkelijk een paar dagen of zelfs een paar weken kunt rondreizen. Ook weer een plek die zeker de moeite waard is om op je lijstje te zetten!

Niagara Falls

Een ander indrukwekkend natuurfenomeen zijn de Niagara Falls. Deze watervallen liggen bij twee steden die allebei Niagara Falls heten, maar waarvan de ene stad in de Verenigde Staten ligt en de andere in Canada. Zo kun je de watervallen zowel bezoeken tijdens een reis naar Canada als tijdens een rondreis door de Verenigde Staten. De watervallen bestaan uit drie verschillende delen en je kunt ze vanuit veel uitkijkpunten bekijken. Als je een rondreis door het oosten van Noord-Amerika maakt is deze plek echt een aanrader om te bezoeken!

Met al deze inspiratie voor een rondreis door Noord-Amerika kun jij je rondreis alvast gaan plannen!

Back to top button