fbpx
11 C
Delfzijl
zondag 07 juni 2020
Home Agenda tips Op ontdekkingstocht met festival Terug naar het begin

Op ontdekkingstocht met festival Terug naar het begin

Appingedam – Van vrijdag 24 tot en met zondag 26 mei gaan bezoekers op ontdekkingstocht met festival Terug naar het begin. Langs kronkelende weggetjes en oude zeedijken beleeft het publiek verrassende optredens, verborgen in oude Groninger kerken.

Terug naar het begin is niet zomaar een festival, maar ook een ontdekkingstocht door de prachtige provincie Groningen. De gastvrijheid van de dorpsbewoners en de schoonheid van de eeuwenoude kerkgebouwen zijn zelfs een verrassing voor wie al jaren in de regio woont. Een mix van kunstenaars, theatermakers en verhalenvertellers heeft zich laten inspireren door de unieke plekken en het karakteristieke wierdenlandschap. Zo brengt theatermaker Sijas de Groot met bezoekers een oud kerkenpad terug in het landschap van Uitwierde en spelen jonge kunstenaars met verleden en toekomst met installaties in Marsum, Solwerd, Oosterwijtwerd en Krewerd. Samen met intieme concerten van artiesten als Anneke van Giersbergen en Marlene Bakker vormen zij een gevarieerd programma op ruim twintig verschillende locaties in de gemeenten Appingedam, Delfzijl en Loppersum.

Voor de opening op vrijdagavond 24 mei bundelen kunstenaars de krachten voor Genesis – a new beginning. De jonge musici van Kamerorkest van het Noorden werken samen met Tatiana Koleva (marimba), Eduardo Canto Arce (viool) en Guus Kuijer (verteller). Met muziek, tekst, licht en videovormgeving nemen ze het publiek in de Nicolaïkerk van Appingedam mee naar een betoverende wereld…
Terug naar het begin is het festival van Stichting Oude Groninger Kerken, die dit jaar haar vijftigjarig jubileum viert. 

Programma & tickets: www.terugnaarhetbegin.nl

Advertenties