33.7 C
Delfzijl
dinsdag 25 juni 2019
Home Algemeen Ook zonne-energie voor Damsters die geen plek hebben voor zonnepanelen

Ook zonne-energie voor Damsters die geen plek hebben voor zonnepanelen

Appingedam – Met de realisatie van een zonnedak op Appartementencomplex Middenschip aan het Overdiep, boven de Albert Heijn, in Appingedam komt zonne-energie beschikbaar voor mensen die zelf geen zonnepanelen op hun woning kunnen, willen of mogen plaatsen. Ook zelf investeren is niet nodig, zodat iedereen mee kan doen. Het is het eerste resultaat van Stadscoöperatie Eendracht, wat in 2017 door een aantal Damsters werd opgericht.

In het voorjaar van 2019 worden er 584 zonnepanelen geplaatst op het dak die samen ca. 146.000 kWh per jaar aan duurzame elektriciteit gaan opwekken. Deze installatie zal worden geplaatst en beheert door Kuipers Installatietechniek uit Delfzijl. Hiermee voldoet de coöperatie aan één van haar doelstellingen om zoveel als mogelijk gebruik te maken van lokale ondernemers bij de realisatie van haar projecten.

Het project wordt uitgevoerd als een zogenaamde Postcoderoosproject. Hiermee kunnen lokale bewoners en ondernemers, als lid van de coöperatie, deelnemen die binnen een bepaald postcodegebied wonen. Zij ontvangen vervolgens jaarlijks een korting op de energierekening voor een periode van 15 jaar. Deelname is mogelijk in de postcodegebieden 9901, 9902, 9903, 9932, 9937, 9625 en 9629.

De energie die de zonnepanelen gaan opwekken wordt verkocht aan Energie VanOns, de coöperatieve energieleverancier van de Noordelijke coöperaties. Energie VanOns is in november 2018 gekozen tot de groenste energieleverancier van Nederland. Zij ondersteunen bovendien lokale coöperaties zoals Eendracht, door jaarlijks per lid geld beschikbaar te stellen voor nieuwe projecten. 

Wie geïnteresseerd is of wil deelnemen aan dit eerste project van Eendracht kan voor informatie een kijkje nemen op de website. Het adres is www.eendrachtduurzaam.nl.

Advertenties
Advertenties