fbpx
17.4 C
Delfzijl
zondag 20 september 2020
Home Agenda tips Oogstfeest in Schildwolde op 8 september

Oogstfeest in Schildwolde op 8 september

Schildwolde – De twaalfde editie van het oogstfeest op 8 september in Schildwolde staat in het teken van het feit dat de oogst van het land is gehaald. Naast demonstraties van hoe dit vroeger in zijn werk ging komen er ook eigentijdse tractoren met enorme vermogens.

Dit is wat Stichting Oogstfeest Schildwolde graag wil laten zien, oud maar ook nieuw. Er wordt gedorst met een door een Brons tractor aangedreven dorsmachine, er wordt met de hand gezicht, een demonstratie aardappels poten en rooien en wordt er geploegd met zowel paarden als tractoren.

Ook is er een hoefsmid aanwezig die laat zien hoe een paard wordt beslagen. Verder zijn er een demonstraties van oude ambachten met onder andere een smid die laat zien hoe ijzer wordt gesmeed. Er zijn meer dan honderd oude tractoren en andere landbouwmachines en stationaire motoren te bewonderen. Ook is het Gilde uit Slochteren aanwezig, zij geven twaalf man/vrouw sterk diverse demonstraties van houtdraaien tot strovlechten. Op het Oogstfeestterrein in de koffietent een demonstratie van RC miniatuur landbouwmachines.

Verder is er een uitgebreide en veelzijdige braderie met voor elk wat wils. Op het horecaplein wordt er voor de innerlijke mens gezorgd. Voor de kinderen is er een luchtkussen.

Geen feest zonder muziek, ’s morgens wordt dit verzorgd door Popkoor popkorn uit Siddeburen en ‘s middags een optreden van piratenkoor Voorwaarts Voorwaarts uit Hoogezand-Sappemeer.

Vrijdagavond voorafgaand aan het Oogstfeest is er om 19.30 uur een gezamenlijke kerkdienst in de boerderij van de familie Jonker aan de Hoofdweg 54 in Schildwolde.

Locatie: Het erf van de families Jonker en Folkersma aan de Hoofdweg en het kloosterpad in Schildwolde. Het feest begint om 10.00 tot en duurt tot 17.00 uur. Entree 4.00 Euro, kinderen tot 12 jaar gratis entree.