5.4 C
Delfzijl
7 mei 2021 00:27

Onweersbuien verdrijven hitte zaterdag

Nederland – Dit weekend staat in het teken van de overgang van hitte naar Hollands zomerweer. Vandaag is het heet met 29-33 graden en later vanmiddag en vanavond kan hier en daar een warmte-onweer losbarsten. Morgen volgen meer regen- en onweersbuien en wordt het met 22 graden aan zee tot 27 graden in het oosten minder warm. Wel voelt het broeierig aan. Zondag is het Hollands zomerweer met normale temperaturen van 19 graden aan zee tot 22 in het zuidoosten.

Na een serie zonovergoten dagen schijnt de zon vandaag ook nog flink. Het wordt de warmste dag van het jaar tot nu toe met 28-30 graden in Zeeland en op de Wadden en 30 tot lokaal 33 graden in de rest van het land. De hoogste waarden worden behaald in Noord-Brabant en Noord- en Midden-Limburg. Doordat de luchtvochtigheid stijgt, zal het vanmiddag en vanavond steeds benauwder aanvoelen.

Vanmiddag ontstaan vooral in het zuiden en zuidwesten flinke stapelwolken die kunnen uitgroeien tot onweersbuien. Vanavond neemt de kans op lokale regen- en onweersbuien in het hele land toe. Daarbij kan plaatselijk veel regen vallen in korte tijd en ook is kans op windstoten en hagel.

Zaterdag regionale hittegolf en buien
Er volgen zaterdag meer regen- en onweersbuien vanuit het zuidwesten. Er is veel bewolking en het wordt op veel plaatsen broeierig warm met 24-27 graden. In het westen is het met 21-24 graden beduidend minder warm. Zaterdagochtend komen de meeste buien voor in het westen en zuiden en in de middag verplaatst het zwaartepunt naar het oosten en noordoosten. In het westen komt de zon dan regelmatig tevoorschijn. Er steekt een vrij stevige zuidwestenwind op, waarmee minder warme lucht wordt aangevoerd.

Met temperaturen boven 25 graden wordt in het oosten van Brabant en in Noord-Limburg voldaan aan de voorwaarden voor een regionale hittegolf.

Oer-Hollands zomerweer vanaf zondag
Zondag is de warme lucht verdreven en is het ineens weer Oer-Hollands zomerweer met een mix van wolken, zon, buien en normale temperaturen van 19 graden in de kustgebieden en 20 à 21 graden in het binnenland. In Limburg wordt het mogelijk 22 graden. Bij dit normale Nederlandse weer mag een stevige zuidwestenwind natuurlijk niet ontbreken. Dit weertype blijft volgende week aanhouden. Dagelijks is kans op een bui, maar een groot deel van de tijd is het droog met zonnige perioden. Het wordt 19-25 graden.

Volg ons op

11,141FansLike
1,424VolgersVolg
5,290VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer
WonenWonen
Design en lifestyleDesign en lifestyle
KlussenKlussen
DierDier
AutoAuto
TuinTuin
Mode 2021Mode 2021

Populaire berichten