Onverwachte gladheid in Groningen leidt tot meerdere verkeersongevallen

Regio – Een aantal wegen in de provincie Groningen waren woensdagochtend spekglad; dit kwam voor velen als een verrassing. Ook de wegbeheerders hadden geen rekening gehouden met gladheid in de ochtend, daarom werd er ook niet gestrooid. Pas toen er een aantal ongevallen gebeurden, werden de strooiwagens opgestart.

Op de N33 bij Holwierde gleed vanmorgen een automobilist van het talud en kwam in een naast de weg gelegen sloot terecht. Er raakte niemand gewond. Het verkeer op de N33 richting de Eemshaven had enige tijd hinder van het ongeval. Een bergingsbedrijf heeft het voertuig geborgen.

Op de Stedumerweg bij Loppersum kwam een auto op de kop in de Wijmers terecht. Omstanders wisten de automobilist tijdig uit het voertuig te krijgen. De opgeroepen brandweer hoefde niet in actie te komen. De auto is in de loop van de ochtend geborgen.

Op de N360 ter hoogte van de rotonde bij Garrelsweer raakte een automobilist van de weg en kwam naast de weg deels in een sloot tot stilstand. Een bergingsbedrijf heeft het voertuig geborgen.

Op de Eemshavenweg N46 bij Oosternieland raakte een automobilist de controle over het voertuig kwijt en belandde op de kop in een sloot. Omstanders zagen het voertuig in de sloot liggen, sloegen een ruit in om te kijken of er nog iemand in de auto zat. De bestuurder was echter al vertrokken zonder het ongeval te melden. Deze werd later in de omgeving aangetroffen. Een bergingsbedrijf heeft het voertuig geborgen.

Op de Delleweg tussen Stedum en de N46 kwamen twee automobilisten met elkaar in botsing. Ook hier lag de oorzaak bij het gladde wegdek; één van de automobilisten raakte de controle over het voertuig kwijt, waarna de andere een aanrijding niet meer kon voorkomen. Er raakte niemand gewond, een bergingsbedrijf heeft beide voertuigen afgevoerd.

Back to top button