Ontdekkingstocht naar talenten Brede Scholen Delfzijl

Delfzijl – De gemeente Delfzijl stelt een subsidie van € 57.500,- beschikbaar voor de Brede Scholen in Tuikwerd/Farmsum en Delfzijl Noord. De subsidie ontvangen ze samen en is bedoeld voor een naschools activiteitenprogramma.

Doel is om kinderen op jonge leeftijd in contact te brengen met kunst, cultuur, muziek en sport en hen de mogelijkheid bieden om vaardigheden te verbreden en te versterken.

Naschoolse activiteiten bieden voor elk kind wat wils
Of je nu van sporten of knutselen houdt, of dat je voorkeur toch naar muziek uit gaat. De naschoolse activiteiten bieden voor elk kind wat wils. Tijdens het schooljaar kunnen kinderen van de Brede Scholen in Delfzijl verschillende keren uit het aanbod van activiteiten kiezen. Het enige wat nodig is om deel te nemen is enthousiasme.

Alle kinderen moeten mee kunnen doen
De Brede Scholen en de gemeente streven ernaar om ouders zo min mogelijk financieel te belasten om hun kinderen te laten deelnemen aan de naschoolse activiteiten. “Omdat wij het belangrijk vinden dat alle kinderen mee kunnen doen, zijn de activiteiten betaalbaar.” Aldus Jan Menninga, wethouder gemeente Delfzijl. “Op deze manier bied je alle kinderen een kans om hun talenten te ontdekken en te ontwikkelen.”

Back to top button