15.8 C
Delfzijl
24 juni 2021 12:10

Onrust in azc Delfzijl om asielzoeker met hiv

spot_img

Delfzijl – Onder asielzoekers in het asielzoekerscentrum in Delfzijl is grote onrust ontstaan over een huisgenoot met een psychische stoornis en die mogelijk besmet is met hiv. De man, afkomstig uit Syrië, gebruikte de afgelopen maanden scheermesjes en tandenborstels van vijftien andere bewoners van het asielzoekerscentrum. Dit meldt de Telegraaf.

Bewoners die zich zorgen maken konden zich vrijdagmiddag laten testen. De bewoners zeggen al vijf maanden te waarschuwen over de geestelijke toestand van de Syriër. Het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) deed hier helemaal niets mee. In een gesprek met een medewerker van het COA geven ze toe dat er dingen fout zijn gegaan, dit zou blijken uit opnames die de krant in handen heeft.

Woensdag escaleerde de situatie in het AZC, de man dreigde zichzelf van het leven te beroven. Hij was vaak high en dronken, en zat diep in de put. ‘Ik heb toch geen toekomst meer’. In een gesprek tussen het COA en de bewoners liepen de emoties hoog op, een bewoner moest door de politie worden meegenomen om af te koelen in de cel.

De Syriër zou intussen zijn overgeplaatst, niet naar een ggz-instelling, maar naar de andere locatie van het COA in Delfzijl.

Volg ons op

11,203FansLike
1,424VolgersVolg
5,258VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer
DierDier
Design en lifestyleDesign en lifestyle
Mode 2021Mode 2021
WonenWonen
AutoAuto
KlussenKlussen
TuinTuin

Populaire berichten