Online tool gemeente Midden-Groningen maakt financiële hulp aanvragen makkelijker

Midden-Groningen – De gemeente Midden-Groningen biedt financiële hulp aan inwoners met een laag inkomen. Het aanvragen en weten waar je voor in aanmerking komt, wordt nu nog makkelijker: de gemeente biedt hiervoor samen met De VoorzieningenWijzer een handige tool aan. Via datgeldtvoormij.nl/middengroningen zien mensen makkelijk welke hulp er vanuit de gemeente beschikbaar is en hoe ze deze aanvragen. 

83% van de mensen maakt geen of onvoldoende gebruik van gemeentelijke regelingen, merkt De VoorzieningenWijzer. Dit is hulp die de gemeente aanbiedt aan mensen met een laag inkomen, zoals Bijzondere bijstand, een bijdrage voor de schoolkosten of een witgoedregeling. De hulp is bij veel inwoners onbekend en veel inwoners weten niet of ze ervoor in aanmerking komen. Dat is zonde, want juist de mensen die het hard nodig hebben, laten daardoor geld liggen.

Dat geldt voor mij
De online tool op datgeldtvoormij.nl laat makkelijk zien wat er voor een huishouden mogelijk is. Door het beantwoorden van een paar vragen, krijgen ze advies op maat. Dit advies hangt af van hun persoonlijke situatie, zoals het inkomen, spaargeld en hoe het gezin eruit ziet.

Martijn Boer van De VoorzieningenWijzer vertelt:“Vaak schamen mensen zich om hulp te vragen bij geldzaken. Met de online tool kunnen inwoners helemaal anoniem zien wat voor hen geldt. Ook kunnen ze deze regelingen gelijk aanvragen.”

Gratis adviesgesprek
Inwoners die liever persoonlijke hulp willen, kunnen een gratis adviesgesprek aanvragen via datgeldtvoormij.nl/middengroningen. In het gesprek kijken ze samen met een adviseur welke regelingen en toeslagen voor hen gelden. De adviseur vraagt deze gelijk samen met de inwoner aan. Zo wordt het voor iedereen direct geregeld.

Back to top button