1.5 C
Delfzijl
14 april 2021 06:18

Onderwijscampus geen bedreiging voor Siddeburen

ComputerComputer
StudieboekenStudieboeken
Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen
KlussenKlussen
Mode 2021Mode 2021
Vaker kopenVaker kopen
AutoAuto

Siddeburen – Vorige week kopte het Dagblad van het Noorden dat de plannen voor een onderwijscampus in Appingedam een bedreiging zou zijn voor de vestiging van Eemsdeltacollege in Siddeburen.

Hans van der Molen, bestuurder van Eemsdeltacollege, ziet niet in op welke manier dat het geval zou moeten zijn: “De plannen voor de onderwijscampus, die we samen met het Noorderpoort ontwikkelen, richten zich vooral op de DAL-gemeenten (Delfzijl, Appingedam, Loppersum). De vestiging in Siddeburen heeft een geheel eigen voedingsgebied en ook een eigen leerlingpopulatie. Daar verandert de ontwikkeling van de campus niets aan.”

Toekomst

Eemsdeltacollege voert wel gesprekken met het Dollard College over de scholen in Siddeburen en Woldendorp. De schoolbesturen hebben afgesproken dat ze op termijn gezamenlijk verantwoordelijkheid willen dragen voor het behoud van een school voor voortgezet onderwijs in het gebied tussen Delfzijl en Winschoten. “Het Dollardcollege in Woldendorp en onze eigen school in Siddeburen hebben op dit moment nog voldoende leerlingen om beide scholen open te houden. Maar als je kijkt naar de toekomstige ontwikkeling ligt dat anders,” aldus Van der Molen. De beide besturen werken nu samen aan plannen om in de toekomst een eigentijdse, kleinschalige school voor VO te ontwikkelen.

Volg ons op

11,065FansLike
1,424VolgersVolg
5,280VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer
Mode 2021Mode 2021
TuinTuin
KlussenKlussen
Design en lifestyleDesign en lifestyle
AutoAuto
WonenWonen
DierDier

Populaire berichten