fbpx
9.6 C
Delfzijl
21 januari 2021 05:12

Omzien naar elkaar, altijd, maar vooral nu

Appingedam – Het coronavirus beheerst sinds maart ons dagelijks leven. We werken en blijven zoveel mogelijk thuis en we beperken onze sociale contacten. Dit heeft gevolgen voor ons allemaal maar vooral voor de kwetsbaren in de samenleving. De kans op eenzaamheid neemt toe. Doordat meer mensen binnenblijven is het ook minder zichtbaar hoe het met buurtbewoners gaat. Het is daarom extra belangrijk om naar elkaar om te zien. ASWA-Welzijn belt opnieuw alle 75- plussers in Appingedam met de vraag hoe het met hen gaat en of ze hulp nodig hebben. Maar ook met de vraag of zij iets voor een ander kunnen betekenen. 

Veel ouderen maar ook jonge mensen hebben deze periode behoefte aan een extra praatje omdat ze minder mensen ontmoeten. U kunt als bewoner het verschil maken! Want een hele hoop ogen en oren in een straat signaleren veel. Gaat het goed met iemand, zijn de gordijnen de hele dag gesloten, brand er geen licht meer? Bel eens aan, vraag of het goed gaat en of u iets kan doen.

Als het niet goed gaat of u heeft een niet pluis gevoel, neem dan contact op met ASWA-Welzijn of bel de politie. Zij ondernemen dan actie! ASWA-Welzijn is telefonisch bereikbaar op nummer 0596-623315 of via de mail info@aswa-welzijn.nl

Wist u dat ASWA-Welzijn een Goedemorgendienst heeft?  Vrijwilligers bellen dagelijks (maandag t/m vrijdag) op een vast tijdstip naar mensen die zich voor deze dienst hebben aangemeld. Dit telefonisch contact is niet alleen plezierig, maar ook nuttig. Stel men woont alleen en diegene maakt zich zorgen dat als er thuis iets gebeurt er niemand is die dat merkt. Het is dan geruststellend om te weten dat de vrijwilliger dagelijks informeert hoe het gaat. Maar daarnaast is er uiteraard ruimte voor een praatje over alledaagse dingen. Ook worden er afspraken gemaakt als er iets niet in orde is. Zo weet men dat als er iets gebeurt, dit niet onopgemerkt blijft. In een straat of appartementencomplex kan ook simpel een telefooncirkel opgezet worden door de bewoners zelf.

Neem voor meer informatie hierover contact op met de ASWA-Welzijn, telefonisch bereikbaar op nummer 0596-623315 of via de mail info@aswa-welzijn.nl

Omzien naar elkaar, vooral nu, doe mee!

Volg ons op

10,792FansLike
1,424VolgersVolg
5,233VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer

Populaire berichten