Omwonenden schrikken van enorme knal in Appingedam: “Het klonk als een explosief, even later stond een auto volledig in de brand”

Appingedam – Omwonenden van de Stationsweg in Appingedam werden afgelopen nacht rond 01:20 uur opgeschrikt door een enorme knal in de buurt. Even later zien ze voertuigen met blauwe zwaailampen de straat in rijden, even verderop staat inmiddels een voertuig in lichterlaaie. “De knal was enorm, het was net een explosief. Ik denk dat het vuurwerk was”, zegt een omstander die afgelopen nacht buiten was toen de explosie plaatsvond. “Ik zag vervolgens een persoon wegrennen de wijk in. Inmiddels waren de vlammen bij de auto zo hoog als het gebouw ernaast”. Op de locatie ligt het voorraam van een voertuig een aantal meter verderop.

Bij aankomst van de brandweer staan twee voertuigen volledig in de brand. Door snel handelen wordt voorkomen dat andere voertuigen ook vlam vatten, wel is er forse schade aan twee andere voertuigen ontstaan. Een woordvoerster van de politie laat weten dat ze de brand in onderzoek hebben omdat er een ‘sterk vermoeden is van brandstichting’, een team van de forensische opsporing heeft vandaag onderzoek gedaan op de locatie. Het voertuig waar de brand in is begonnen, een Audi, is vanmiddag door een bergingsbedrijf afgesleept naar een opslag van de politie in Groningen.

Er is al gesproken met getuigen, maar de politie zoekt meer mensen die iets gezien hebben. Ze kunnen contact opnemen via het telefoonnummer 0900-8844.

Lees ook: Twee voertuigen uitgebrand in Appingedam, politie heeft sterk vermoeden van brandstichting

Back to top button