Omroep Eemsdelta viert nieuwe studio met open huis

Delfzijl – Omroep Eemsdelta neemt zaterdag 21 oktober officieel de nieuwe studio aan de Ringoven 1 in Delfzijl in gebruik. Wethouder Jan Menninga verricht de openingshandeling. Dit is live mee te beleven op de radio tijdens Rondje Eemsdelta dat van 12.00 tot 14.00 uur wordt uitgezonden. 

Van 14.00 tot 17.00 uur staan de deuren van de studio open voor iedereen die graag een kijkje wil komen nemen. Hier kunnen belangstellenden onder het genot van een hapje en een drankje zien hoe radio wordt gemaakt, hoe de nieuwe studio eruitziet en kennismaken met de medewerkers. 

De lokale omroep wordt gedragen door ruim dertig vrijwilligers die de hele week door programma’s maken over het wel en wee in de gemeente Eemsdelta, van sport tot politiek, het uitzenden van kerkdiensten, uitagenda en veel muziek. 

De verhuizing van Omroep Eemsdelta was noodzakelijk omdat de locatie aan Koningin Julianalaan in Delfzijl niet meer beschikbaar was. De verhuizing was een behoorlijke uitdaging die aardig wat tijd in beslag nam omdat het overzetten van de apparatuur geen sinecure bleek te zijn.

De lokale omroep werd bij het zoeken naar een nieuwe accommodatie ondersteund door de gemeente die overigens ook de omroep subsidieert.  

Back to top button