17.3 C
Delfzijl
15 juni 2021 11:23

Ommelander Ziekenhuis houdt in Delfzijl bijeenkomst over IBD

spot_img

Delfzijl –  Het Ommelander Ziekenhuis Groningen organiseert op woensdag 26 oktober, in samenwerking met de Crohn en Colitis Ulcerosa Vereniging Nederland (CCUVN), de bijeenkomst ‘Een VONK laten overspringen; hoe?’ VONK staat voor Vermoeidheid (herkenbaar voor vele mensen met IBD), Ontmoeting (laagdrempelig contact met andere IBD-patiënten), Nastreven (een zo normaal mogelijk leven met werk, studie, vrije tijd) en Keuzes (welke afwegingen maak ik, wat deel ik wel en wat niet).  IBD (Inflammatory Bowel Disease) is een ziekte waarbij de darmen zijn ontstoken.  De bijeenkomst vindt plaats in het restaurant op locatie Delfzicht en begint om 19.30 uur (zaal open om 19.00 uur) en eindigt rond 21.30 uur. Patiënten, partners en andere belangstellenden zijn van harte welkom. De toegang is gratis.

IBD

Onder IBD vallen onder andere de ziekte van Crohn (ontstekingsziekte van het darmkanaal) en colitis ulcerosa (chronische ontsteking van de dikke darm). Veel mensen met IBD kampen met vermoeidheid en minder energie. Niet alleen tijdens opvlammingen, maar ook in periodes dat de ziekte niet actief is. Dit onderwerp komt dan ook regelmatig aan bod in de spreekkamer van de MDL-arts en verpleegkundige. Op woensdag 26 oktober staat de avond dan ook geheel in het teken van vermoeidheid en energie.

Sprekers

Tijdens de bijeenkomst vertelt onder andere prof. dr. J.H. Kleibeuker, maag-, darm-, leverarts van zowel het Ommelander Ziekenhuis als het UMCG, over vermoeidheid bij IBD. Mevrouw J. Damman en mevrouw L. van der Helm, diëtisten van het Ommelander Ziekenhuis, leggen uit of er bij IBD een dieet nodig is. En verder gaat mevrouw B. de Vries, verzuimconsultant van Perspectief, nader in op IBD in combinatie met werk en studie.

De inleidingen van de sprekers kunnen helpen om meer inzicht te krijgen in alles wat met vermoeidheid en energie te maken heeft. Uiteraard kunnen vragen over IBD aan de sprekers worden gesteld. Ervaringsdeskundigen van de CCUVN, die met een stand aanwezig zijn, weten ook over het onderwerp mee te praten. Meer informatie over het programma is te vinden op www.ozg.nl (agenda).

Aanmelden

Aanmelden voor de bijeenkomst kan via de website van de CCUVN:
www.crohn-colitis.nl/vereniging/agenda of telefonisch bij het CCUVN Woerden: 0348-42 07 80 (op werkdagen tussen 10.00 en 14.30 uur) of via het digitale aanmeldformulier van het CCUVN: https://vragenlijst.dezorgvraag.nl/2016groningen. Indien u het e-mailadres invult op het aanmeldformulier, ontvangt u van het CCUVN een bevestiging per mail.

Volg ons op

11,203FansLike
1,424VolgersVolg
5,254VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer
Mode 2021Mode 2021
WonenWonen
KlussenKlussen
DierDier
TuinTuin
Design en lifestyleDesign en lifestyle
AutoAuto

Populaire berichten