fbpx
12.8 C
Delfzijl
zaterdag 11 juli 2020
Home Agenda tips Het Ommelander saxofoonkwartet in de Jacobuskerk te Zeerijp

Het Ommelander saxofoonkwartet in de Jacobuskerk te Zeerijp

Zeerijp – Op 18 februari treedt het Ommelander Saxofoonkwartet op in de Jacobuskerk te Zeerijp in het kader van de ‘Jacobusconcerten Zeerijp’, een serie met verrassende en afwisselende concerten.

Het Ommelander Saxofoonkwartet zullen onder andere het prachtige premier quatour van Jean-Baptiste Singelée spelen. Dit is het allereerste werk ooit voor saxofoon geschreven. Daarnaast wordt er werk gespeeld van onder andere Vivaldi, Piazolla, Händel, Nyman en Morricone.

Het Ommelander Saxofoonkwartet komt uit de provincie Groningen. In de zomer van 2015 hebben Lotte de Bruin (sopraan sax), Cirsten Zwaagstra (alt sax), Annelies Oosterhoff (tenor sax) en Arend Gerds (bariton sax) het initiatief genomen om samen als kwartet muziek te gaan maken. Natuurlijk om veel plezier beleven aan het samen muziek maken maar daarnaast ook om de blaasmuziek in Groningen wat meer op de kaart te zetten. Op zondag 18 februari kunt u in de Jacobuskerk horen of zij hier in geslaagd zijn. Het beloofd een gevarieerd en mooi programma te worden met voor de pauze met name een aantal Franse componisten uit de laat 19e/begin 20e eeuw. Na de pauze wordt de horizon verbreedt in tijd en stijl.

Kom op 18 februari naar Zeerijp, geniet van het prachtige Ommelander kwartet, de geweldige akoestiek van de Jacobuskerk en de schoonheid van de sobere en robuuste architectuur! Aanvang 16.00 uur. Entree 12,50.

Advertenties