Omloop finale weekend KNWU Clubcompetitie door Delfzijl

Delfzijl – Dit weekend staat Delfzijl in het teken van het finaleweekend van de KNWU Clubcompetitie finale. De beste clubploegen van Nederland kwamen naar Delfzijl om te strijden om de titel van beste clubploeg van Nederland. Zaterdag gingen de dames en heren van start met een omloop van 15 kilometer door Delfzijl, Holwierde en Uitwierde met start en finish op de koningin Julianalaan. De dames reden een omloop van totaal 105 km(7 ronden) en de heren 150 km(10 ronden). Op een enkele bui na verliep de wedstrijd overwegend droog.

De omloop bij de dames werd gewonnen door Sanne Bouwmeester uit Westerbork(WV de Kannibaal) gevolgd door Danique Braam uit Veenwouden(Jan van Arckel) en als derde kwam over de finish Eva Bijwaard uit Hillegom (Swabo Ladies).

Bij de heren ging de winst naar Björn Bakker uit Wijnjewoude(NWVG-FILA-Cycling team) gevolgd door Wiebe Scholten uit Dieren(Sensa-Kanjers voor Kanjers Cyclingteam) en op de derde plaats Bryan Bouwmans uit Gemert (WV De Jonge Renner).

Vandaag staat er nog een ploegentijdrit op het programma met start en finish op de Europaweg. De eerste ploeg gaat om 10:00 uur van start en duurt tot 12:00 uur. Tijdens de wedstrijd is er geen verkeer mogelijk op het parcours.
Tevens vind er nog een criterium van 3,5 kilometer plaats rond de wijk Oud-West. Met start-Finish op de Koning Julianalaan.

Meer informatie op de website.

[gallery_bank source_type=”gallery” id=”1752″ layout_type=”thumbnail_layout” alignment=”left” lightbox_type=”nivo_lightbox” order_images_by=”sort_asc” sort_images_by=”sort_order” gallery_title=”hide” gallery_description=”hide” thumbnail_title=”hide” thumbnail_description=”hide” filters=”disable” lazy_load=”disable” search_box=”disable” order_by=”disable” columns=”4″ page_navigation=”disable” animation_effects=”none” special_effects=”none”][/gallery_bank]

Back to top button