20.7 C
Delfzijl
27 juli 2021 13:15

Officier van justitie eist twee jaar rijontzegging tegen 51-jarige man die dronken op rotonde botste

spot_img

Groningen – De officier van justitie heeft 180 uur taakstraf geëist tegen een 51-jarige man uit Delfzijl die in oktober 2019 dronken op een rotonde botste. Het ongeval gebeurde op de N991 bij Farmsum.

De man had een middag geklust bij de motorclub even verderop. Aan het eind van de middag reed hij samen met twee passagiers naar huis. Bij de rotonde minderde de man geen vaart en botste vervolgens op een kunstwerk dat op de rotonde staat. Hierbij ontstond veel schade. Één van de passagiers raakte zwaargewond. De bestuurder bleek drie maal zoveel te hebben gedronken dan is toegestaan.

De man verklaarde tegenover de rechtbank dat hij niks meer weet van het ongeluk, hij kon zich wel herinneren dat hij die dag niks gegeten had. Met de auto bleek niks mis, het ongeluk is volgens de officier het gevolg van de alcohol.

Het ongeluk is inmiddels al twee jaar geleden, daarom eist de officier geen celstraf. Een taakstraf moet de man wel uit gaan voeren als de rechter mee gaat. Zijn rijbewijs kreeg hij na een half jaar terug, maar ook deze zou hij volgens de officier voor twee jaar kwijt moeten zijn. De uitspraak is over twee weken.

Lees ook: Automobilist ramt kunstwerk op rotonde bij Farmsum

Volg ons op

11,203FansLike
1,424VolgersVolg
5,264VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer
AutoAuto
Design en lifestyleDesign en lifestyle
KlussenKlussen
WonenWonen
TuinTuin
DierDier
Mode 2021Mode 2021

Populaire berichten