Oekraïense vluchtelingen bakken traditionele broodjes voor concert jongenskoor Dzvinochok en meisjeskoor Vognyk uit Kiev in Farmsum

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

Bierum – Oekraïense vluchtelingen in de opvang in Bierum leveren een bijzondere bijdrage aan het aankomende concert van het jongenskoor Dzvinochok en meisjeskoor Vognyk uit Kiev, dat plaatsvindt op zondagmiddag 5 november in de Farmsumer Kerk.

De dames in de opvang, hoorden van het aanstaande optreden, hebben besloten om hun bakvaardigheden te benutten en Pirozhki, traditionele broodjes, te bereiden voor het evenement. De keukens in de opvang draaiden al op volle toeren op zaterdagochtend om meer dan 300 van deze heerlijke broodjes te bakken, bestemd voor de koorleden en de gasten van het concert.

Optreden in Farmsum
Het koor bestaat uit 20 jongens, variërend in leeftijd van ongeveer 10 tot 16 jaar, en 20 meisjes en jonge vrouwen tussen de 10 en 25 jaar. Het koor heeft vorig jaar door heel Nederland opgetreden en was te zien en te horen in het tv-programma Podium Klassiek van de NPO. Afgelopen zomer reisde het koor af naar Seoul, Korea, waar ze deelnamen aan een wereldwijd korenfestival dat twee weken duurde.

Op zondagmiddag 5 november zullen beide koren schitteren in de Farmsumer Kerk, met het concert dat om 14.30 uur begint. De toegang is gratis, maar er zal een collecte zijn bij de uitgang. De opbrengsten van het concert zullen volledig ten goede komen aan beide koren.

Back to top button