Noordelijke selectie in actie op boksgala Appingedam

Appingedam – Zaterdag aanstaande organiseert boksvereniging Appingedam weer een groots opgezet boksgala. Het gala vindt plaats in sporthal Eelwerd en begint om 20.00 uur. De beste boksers uit het Noorden hebben zich verenigd in een Noordelijk boksteam , genaamd strijders van het Noorden. Zij zullen op dit gala voor het eerst als team in actie komen. Onderdeel van het team zijn onder andere de Damster boksers Anne Kamminga, Jordy Schilthuis en Donny Westerdiep.

Gezien de staat van dienst van Anne Kamminga, die haar sporen reeds in het kickboksen verdiende, bleek het zeer moeilijk om een tegenstander voor haar te vinden. In november verraste zij vriend en vijand door op een haar na naast de Noord Nederlandse titel te grijpen. Op dit moment is het dan ook zeer onzeker of er nog een geschikte tegenstander gevonden wordt.

Jordy Schilthuis zal het opnemen in het gewicht tot 75 kg tegen Daniel Taymir uit Gouda. Beide mannen hebben een gelijkopgaande staat van dienst. De partij belooft dan ook spannend te worden.

Donny Westerdiep neemt het in de koningsklasse, het superzwaargewicht, op tegen Kilat Hallie, een telg uit een gerenommeerde boksfamilie. Hij traint bij de legendarische school Albert Cuyp in Amsterdam. Donny zal dan ook al zijn boksregisters open moeten gooien om de partij op zijn naam te zetten.

In de overige partijen zal zoals gezegd een selectie van de beste boksers uit het Noorden in actie komen, waaronder de broers Haye en Ferenc Soepboer, 2 nationale kampioenen uit Sneek. Als de broers in actie komen is spektakel gegarandeerd.

Met in totaal een 12 tal partijen biedt boksvereniging Appingedam wederom een spetterend boksgala. Naast het boksen wordt ook het showelement niet vergeten. De flamboyante ringspeaker Ray Martin zal de partijen aankondigen, de plaatselijk bekende muziekband iMperfection zal de avond openen en in de pauze spelen en leden van dansschool Tapila2 fungeren als rondemiss en zullen in de pauze een spectaculaire dansshow geven.

Back to top button