Noord-Groningers nog steeds tevreden over het leerlingenvervoer

Noord-Groningen – Gebruikers zijn positief over het leerlingenvervoer in Noord-Groningen, over de chauffeur en over veiligheid. Ook de opstapplaatsen waar in 2015 mee begonnen is, krijgen in het algemeen een positieve beoordeling. Dat blijkt uit een enquête die gehouden is onder ouders en leerlingen.

Onderzoek

Het leerlingenvervoer in Noord Groningen wordt jaarlijks onderzocht. Ook dit jaar zijn de gebruikers tevreden. Het aantal ouders en leerlingen dat de enquête heeft ingevuld, is ten opzichte van 2015 gedaald. Dit is een bekend verschijnsel: als de kwaliteit van het vervoer goed is, vinden ouders het minder noodzakelijk om een enquête in te vullen. In 2016 hebben de gemeenten meer werk gemaakt van het handboekje, waarin extra informatie opgenomen is. Dat was direct terug te zien in de enquête: ouders zijn tevreden over de informatievoorziening door de gemeente. De duur van de rit blijft voor veel ouders en leerlingen te lang. In een uitgestrekt landelijk gebied waarbij praktisch al het schoolvervoer gericht is op de stad Groningen, is dit onvermijdelijk.

Compliment

Harald Bouman, wethouder van de gemeente Eemsmond en voorzitter van het bestuurlijk overleg collectief personenvervoer Noord-Groningen, is blij met de constante kwaliteit van het leerlingenvervoer en complimenteert de vervoerders UVO en van Dijk. “Maar ook is er een compliment op zijn plaats voor de ouders en leerlingen die hebben meegewerkt aan het reizen vanaf een opstapplaats. Dit was een ingrijpende verandering die zonder de actieve betrokkenheid van de ouders niet mogelijk was geweest”.

Back to top button