Nog geen eindoordeel voor vrouw die zoon en kleindochter overgoot met bijtende vloeistof 

Groningen (ADP) – De 56-jarige vrouw uit Appingedam die in oktober haar zoon en kind overgoot met een bijtende schoonmaakmiddelen en ook stak met een mes, moet nog even wachten op het eindoordeel van de rechtbank. Het Openbaar Ministerie (OM) eiste twee weken geleden zes jaar cel en tbs met dwangverpleging. De rechter wil laten onderzoeken of tbs zonder gedwongen verpleging (tbs met voorwaarden) nog een optie is. Hiervoor moet de reclassering een nieuw rapport opstellen.  

De rechter vindt dat de vrouw zich schuldig heeft gemaakt aan poging tot moord op haar zoon door hem met een mes te steken. Door bijtende stoffen te gooien naar de man, terwijl die zijn dochtertje op zijn arm had, maakte zij zich ook schuldig aan poging tot zware mishandeling. De vrouw rende de woning binnen met een mes en prikte daarbij in het voorbijgaan haar schoondochter. Dit is mishandeling, zei de rechter.  

De vrouw heeft niet in een opwelling gehandeld, meende de rechter. Ze heeft veel moeite gedaan om verschillende schoonmaakmiddelen te verzamelen en in bakjes te doen. Ze nam twee messen mee en haalde bij haar moeder een hamer op. Ze heeft meerdere momenten gehad om zich te kunnen bedenken. De vrouw zei op zitting dat zij haar kleindochter op de arm van haar zon niet had gezien. Dat gelooft de rechter niet.  

Het lag niet aan de vrouw dat erger was voorkomen, meende de rechter. Het bleef bij een hechting aan de arm van de zoon. Vader en dochter hield een tijdlang een prikkerig gevoel over bij de ogen. De 56-jarige verdachte kampt met een persoonlijkheidsstoornis met schizoïde trekken. Een behandeling is noodzakelijk, zei de rechter.  

Back to top button