Nog één jaar tot DelfSail 2021; organisatie maakt het eerste schip bekend

Delfzijl – Met nog exact een jaar te gaan tot de 7e editie van DelfSail maakt de organisatie het eerste gecontracteerde schip bekend. De ‘Etoile du Roy’, zal van donderdag 10 t/m zondag 13 juni in de Delfzijlster haven te bewonderen zijn.

De replica werd in 1996 gebouwd als ‘Grand Turk’ in Marmaris – Turkije, voor de opnamen van de Engelse serie  ‘Horatio Hornblower’, over één van Engelands grote zeehelden. De opnamen duurden van 1998 tot 2003. Daarna figureerde zij nog in een aantal  andere Engelse films en televisieseries.

In 2010 werd zij verkocht naar Frankrijk, waarna haar naam werd gewijzigd in ‘Etoile du Roy’. Bij deze eigenaar, Bretagne Marines Croisieres uit St. Malo, maakt zij deel uit van een grotere vloot historische replica’s.

Het schip is zowel aan de buitenkant als aan de binnenkant uniek, met een prachtige historische ontvangstruimte voor de kapitein, hoogglans gelakt houtwerk en een indrukwekkende raampartij. Gebouwd als replica van een Engels Fregat uit 1745, heeft zij kanonnen aan boord die werkelijk kunnen schieten. De bemanning is soms gekleed zoals in 1745 en met haar bijzondere verschijning wordt zij regelmatig gevraagd in films, bijvoorbeeld in Nederland.

In de recente verfilming van het leven van Admiraal Michiel de Ruyter, speelde de Etoile du Roy een hoofdrol naast uiteraard de Admiraal.

Back to top button