fbpx
11 C
Delfzijl
23 oktober 2020 13:00

NNO jeugdcompetitie golf op de golfbaan van Duurswold

Steendam – Zondag 23 juni was golfvereniging Duurswold het schouwtoneel voor 50 jonge golftalenten. De wedstrijd in Duurswold is één van de 7 wedstrijden dit jaar die georganiseerd worden door de noordelijke en oostelijke golfverenigingen in het kader van de NNO Tour 2017. Tijdens deze serie wedstrijden strijden zowel de individuele talenten, als ook de deelnemende verenigingen als teams om de NNO-kampioenschap.

Voor Duurswold kwamen vijf spelers uit. De jongste clubkampioen van Duurswold, Daniel Robinson, kwam uit in de eerste categorie met handicaps onder de 18.5. Arno Weitz en Max Siccama kwamen namens Duurswold uit in de tweede categorie met handicaps onder de 36 en Kjeld Osse en Wessel Koop in de derde categorie onder de 54. De baan lag er fantastisch bij. De moeilijkheidsgraad van golfbaan Duurswold is vorig jaar als lastigste van Nederland aangemerkt. Kom niet in de rough en sla bij twijfel altijd een professional. Dat hebben de jonge golfspelers geweten. De elementen van de natuur zaten deze zondag niet mee. Van broeierig warm tot stevige regenbuien met donder en bliksem.

Twee keer moest de wedstrijd gestaakt worden wegens onweer. Daar waar de eerste afslag om 9 uur werd gedaan, eindigde de wedstrijd rond het uur van 17:30. Tot op het laatste moment ging het om enkele punten verschil. Helaas vielen de eigen Duurswold leden niet in de prijzen. De hoogst genoteerde speler was Max Siccama die met 37 punten op een vierde plaats in de 2e categorie de dag afsloot.

Ondanks de onderbrekingen verliep alles op rolletjes en had de jeugd een onvergetelijke dag.

Volg ons op

10,412FansLike
1,424VolgersVolg
5,222VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer

Populaire berichten