Nieuwjaarsbijeenkomst ‘nait zoezen moar Broezen’ in het teken van ‘mit mekoar’

Delfzijl – Op zaterdagavond 5 januari 2019 vindt voor de zevende keer de feestelijke nieuwjaarsbijeenkomst ‘nait zoezen moar Broezen’ plaats. Stichting Horeca Molenbergplein en de gemeente Delfzijl organiseren voor de zevende keer dit feest gezamenlijk voor alle inwoners en ondernemers uit de gemeente.

Saamhorigheid staat centraal
Vanaf 19.15 uur zijn alle inwoners en ondernemers uit de gemeente welkom in Theater & Congrescentrum de Molenberg in Delfzijl. Daar vindt om 19.45 uur de officiële start van de nieuwjaarsbijeenkomst plaats met onder andere de toespraak van burgemeester Gerard Beukema en een optreden van de Groningse zanger Erwin de Vries. Ook krijgen groepen inwoners hier een podium om aandacht te vragen voor bewonersinitiatieven. Al met al een ‘Broezen’ waarbij ‘mit mekoar’ (saamhorigheid) centraal staat. Aansluitend kunnen de bezoekers van Broezen in de deelnemende lokaliteiten aan Plein Molenberg de avond feestelijk voorzetten.

‘Slenter hapkes’ van vergeten groenten
In verschillende lokaliteiten aan Plein Molenberg zijn optredens van artiesten. Horeca-ondernemers serveren gratis ‘slenter hapkes’ van vergeten groenten.

De molen Adam is ook open voor publiek. De toegang tot de optredens en molen is gratis.
Het programma duurt tot 22.30 uur. Daarna houdt een aantal ondernemers de deuren open met een aanvullend programma.

Back to top button