Nieuwe zorgverzekering in 2022?

Regio – Zoals elk jaar wordt op uiterlijk 12 november je een aanbod gedaan voor je huidige zorgverzekering. Dat de zorgpremie gaat stijgen dat staat wel vast. “Het kabinet gaat uit van een redelijke stijging, zo gaat de rekenpremie met 31 euro per jaar omhoog, DSW verhoogt de premie met maar liefst 39 euro.” aldus Peter Verhoeven van vergelijkingssite Zorgvergelijker. Maar zit er voor inwoners van de gemeente Eemsdelta aan te komen?

De zorgverzekering, even een opfrisser
De ziektekostenverzekering is een verplichte verzekering voor Nederlanders van 18 jaar en ouder. Deze polis zorgt ervoor dat de kosten voor medische onderzoeken en behandelingen (deels) worden gedekt. Deels, omdat voor sommige behandelingen een eigen risico of eigen bijdrage geldt. Dat is bij iedere verzekeraar hetzelfde. Verschillen in de zorgverzekering onderling zitten hem in de gecontracteerde zorgverleners. Voordelige premies zijn er dan ook bij de naturapolis, omdat een beperkt aantal ziekenhuizen gecontracteerd is. Je nieuwe zorgverzekering kiezen tot en met 31 december. De oude zorgpolis zal dan altijd automatisch stoppen, daarom ben je niet bij 2 zorgverzekeraars tegelijk gecontracteerd.

Collectieve verzekeringen in onze regio
Voor inwoners van de gemeente Eemsdelta zijn er mogelijkheden voor een goedkope collectieve zorgverzekering. Menzis biedt een speciaal pakket voor de minima. Hieraan zijn wel enkele voorwaarden verbonden. De voorwaarden welke uit het oog springen:

  1. Wonen in Gemeente Eemsdelta
  2. Inkomen mag niet meer dan 130% van de bijstandsnorm bedragen
  3. Maximaal eigen vermogen van € 6.295, voor partners: € 12.590

Extra vergoedingen
Eigen bijdrage uit de WMO wordt gecompenseerd door Menzis. Dat kan een zeer aantrekkelijk voordeel opleveren. Met voetzorg en brillenvergoeding wordt ook rekening gehouden. Via de website van gezondverzekerd.nl kan je meer informatie vinden en de zorgverzekering aanvragen.

Uitgebreid vergelijken is verstandig
Maak gebruik van meerdere onafhankelijke zorgvergelijkers. Independer, PriceWise, Zorgkiezer en Zorgvergelijker.online zijn goede voorbeelden. Speel een beetje met de vergoedingen waardoor je realtime ziet wat de te betalen zorgpremie is. De goedkoopste zorgverzekering komt dan ook bovenaan te staan. Door onderling met elkaar te vergelijken zal je als het goed is dezelfde verzekeraar tegenkomen welke het beste bij je past.

Back to top button