fbpx
3.3 C
Delfzijl
26 januari 2021 12:08

Nieuwe website toont resultaten provincie Groningen

Groningen – Een van de taken van het College van Gedeputeerde Staten van de provincie Groningen is het verbeteren van de provinciale economie, het stimuleren van innovaties en het creëren van meer werkgelegenheid. Hoe dit wordt bereikt staat beschreven in het economie- en arbeidsprogramma Groningen@Work 2016-2019. Alle informatie, nieuws en behaalde resultaten over dit programma zijn vanaf nu te lezen, zien en te horen op de website www.groningenatwork.com. Ook via het Twitteraccount @groningenatwork worden geïnteresseerden op de hoogte gehouden over toegekende subsidies, innovatieve projecten en samenwerkingsverbanden waarin de provincie participeert.

Betekenis voor ondernemers

Het programma Groningen@Work omvat projecten, subsidieregelingen en revolverende fondsen, waar ondernemers aan deel kunnen nemen of een beroep op kunnen doen. Maar de provincie ondersteunt ondernemers niet alleen met geld, maar adviseert ze ook bij het aanvragen van vergunningen en brengt partijen met elkaar in contact die iets voor elkaar kunnen betekenen. Op de site staat onder Werk In Uitvoering een overzicht van de projecten die subsidie hebben gekregen. Onder Support staan de ondersteuningsmogelijkheden en ook vertellen ondernemers in een aantal video’s over wat de provincie voor hun heeft betekend.

Aandacht voor mkb en innovaties

Patrick Brouns, gedeputeerde Ondernemerschap en Innovatie: “Onze ambitie met Groningen@Work is helder: het stimuleren van bedrijvigheid, het investeren in mensen en het stimuleren van een aantrekkelijk ondernemersklimaat. Daarbij hebben we vooral aandacht voor het midden-en kleinbedrijf en willen we innovaties vertalen naar bijvoorbeeld de maakindustrie en een toekomstperspectief bieden voor iedere Groninger van jong tot oud en van laag- tot hoogopgeleid. Het is daarom ook at bij elke subsidieaanvraag kijken hoeveel nieuwe arbeidsplaatsen het oplevert”.

Verbeteren aansluiting tussen vraag en aanbod

Eelko Eikenaar, gedeputeerde Arbeidsmarkt: “Een onderdeel van Groningen@Work is ‘Werkend Groningen’, met als hoofddoel het verbeteren van de aansluiting tussen vraag en aanbod op de arbeidsmarkt en het bevorderen van de participatie. Een goede samenwerking tussen onderwijs en bedrijfsleven brengt ons verder”.

Volg ons op

10,802FansLike
1,424VolgersVolg
5,233VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer

Populaire berichten