Nieuwe verlichting voor de “woonkamer van Delfzijl” het Molenbergplein

Delfzijl – Het Molenbergplein te Delfzijl krijgt nieuwe openbare verlichting en de aanlichting van de molen Adam wordt vernieuwd. Daarnaast krijgt de monumentale boom tussen het Commandementsplein en het Molenberg een schijnwerper op zich gericht, vergelijkbaar met de op het plein aangelichte bomen. De gemeente heeft in nauwe samenwerking met ondernemers aan het Molenbergplein het verlichtingsplan ontworpen. De werkzaamheden vinden in het eerste kwartaal van 2017 plaats.

Woonkamer van Delfzijl

Het verlichtingsplan vormt het laatste onderdeel van het project Herinrichting kernwinkelgebied.

“Het plan draagt bij aan het aantrekkelijker maken van het centrum voor winkelend publiek, bewoners en bezoekers”, zegt wethouder IJzebrand Rijzebol. “Met dit plan wordt het plein veiliger en gezelliger en krijgt de aanduiding “woonkamer van Delfzijl” meer betekenis. We zijn verheugd over de samen-werking hierin met de ondernemers.”

Meer informatie: Koers 2022 Het vernieuwen van de verlichting van het Molenbergplein maakt deel uit van het Actieplan Centrum Delfzijl. Meer informatie over de plannen voor het centrum van Delfzijl is te vinden op de gemeentelijke website: www.delfzijl.nl/koers2022 en op www.koers2022.nl.

Back to top button