Nieuwe toeristische folder voor Termunterzijl en omgeving inclusief twee wandelroutes

Termunten – Maandag 27 juli heeft Top van Groningen de nieuwe toeristische folder ‘Termunten, Termunterzijl & Punt van Reide’ gelanceerd. Anne van der Molen, eigenaresse van Camping Zeestrand in Termunterzijl nam het eerste exemplaar in ontvangst. De folder is in drie talen gedrukt (Nl, Du, Eng) en is verkrijgbaar bij de toeristische ondernemers en organisaties in en rond Termunterzijl, evenals bij de VVV Shop en de VVV Informatie Punten in Delfzijl. Doel van de folder om eigen inwoners, bezoekers en toeristen mee te nemen op de rijke geschiedenis van de dorpen Termunten, Termunterzijl en hun omgeving. Aan de hand van de twee wandelroutes met kaart is het gebied lopend te verkennen en ontdekken. De folder is gemaakt in opdracht van gemeente Delfzijl.

De informatie in de folder neemt bezoekers mee op het verhaal van de strijd tegen het water met o.a. nog zichtbare overblijfselen van waterwerken zoals De Boog van Ziel en Museumgemaal Cremer. Maar ook de eens zo belangrijke visserij, het natuurgebied de Punt van Reide, het strategisch gelegen gehucht Fiemel tijdens WOII en Polder Breebaard komen aan bod.

De twee wandelroutes starten beide bij de kerk van Termunten. Het dorpenrondje is 3 kilometer lang en loopt over de zeedijk naar Termunterzijl en via de oude loop van het Ol Daipke terug naar Termunten. De wandeling naar de Punt van Reide en Polder Breebaart is 8 kilometer lang en volgt deels de zeedijk langs de Dollard. Bij helder weer is er mooi uitzicht op havenstad Emden aan Duitse zijde.

“De folder komt op het juiste moment”, aldus Anne van der Molen. “De camping zit helemaal vol met  gasten. Ze willen er graag op uit en kunnen aan de hand van de folder en de routes nu mooi de omgeving verkennen. En… heel fijn dat wij er ook prominent in de folder staan, net zoals onze collega ondernemers in Termunterzijl en omgeving”.

Ook Rens Kalsbeek, directeur stichting Top van Groningen is blij met de nieuwe folder. “Het is een mooie aanvulling op het reeds bestaande folder- en routemateriaal voor de regio Eemsdelta. De regio heeft toeristisch gezien enorm veel te bieden en is heel divers in aanbod. Dit willen we graag op een aantrekkelijke manier delen met bezoekers en eigen inwoners. De folder helpt hierbij.

Kalsbeek: “Toevallig komt de nieuwe editie van het blad BLAD deze maand met een twaalf pagina’s groot artikel over Termunterzijl en de Punt van Reide met veel aanvullende informatie, achtergronden en verhalen. Mooie aandacht deze maand dus voor dit deel van Groningen”.

Back to top button