Nieuwe tentoonstelling bij de Fraeylemaborg: Tamara Muller presenteert “Uit de klei”

Sint 2023Sint 2023

Slochteren – De Fraeylemaborg, een prachtig historisch landgoed in Slochteren, opent op 1 juli 2023 haar deuren voor een opmerkelijke nieuwe tentoonstelling. Kunstliefhebbers worden uitgenodigd om de intrigerende schilderijen van Tamara Muller te bewonderen in haar solotentoonstelling genaamd “Uit de klei”, die zal plaatsvinden tot 24 september 2023.

In de wereld van Tamara Muller komen haar schilderijen tot leven, waarbij het gezicht van de kunstenaar de kijker direct aankijkt. De tentoonstelling is een soort ‘knip- en plaktheater’ dat draait om thema’s als schuld, schaamte, macht en identiteit, waarbij Muller zelf alle rollen speelt. Geboren in het schilderachtige Wehe-den Hoorn in 1975, is Muller opgegroeid als de jongste telg in een gezin van kunstenaars, waarin haar ouders Wout Muller en Clary Mastenbroek een inspirerende rol hebben gespeeld.

Het werk van Tamara Muller weerspiegelt het licht en de duisternis die ze heeft ervaren tijdens haar kindertijd, evenals het weidse en open landschap van Het Hogeland, een gebied dat haar nauw aan het hart ligt. Haar unieke artistieke visie heeft haar recentelijk geleid naar solo-exposities bij gerenommeerde locaties, zoals Galerie Bart in Amsterdam (2023), het Drents Museum (2021) en de Gasunie Groningen (2019).

In de afgelopen twee jaar heeft Muller echter de drang gevoeld om een andere beeldtaal te verkennen. Ze experimenteert met verschillende media en streeft ernaar om zich minder te verschuilen achter fictieve beelden. De thema’s die voortkomen uit deze nieuwe artistieke ontwikkeling zijn onder andere trauma, rouw en heling. Muller streeft ernaar om “het spel des levens” te schilderen, met al zijn humor en pijn, en de ontroerende onvolkomenheden van de mens.

Back to top button