Nieuwe strandrolstoelen voor strand Delfzijl

Delfzijl – Op woensdag 12 juni zijn twee nieuwe strandrolstoelen in gebruik genomen op het strand van Delfzijl. Deze rolstoelen zijn er gekomen dankzij een initiatief van de kindergebiedsregisseurs Nehriza en Julian van de BS Farmsumerborg uit Farmsum.

Kinderen stemmen
“Dankzij het project kindergebiedsregie van JongGOUD konden kinderen een stem geven aan dit initiatief,” aldus wethouder Pier Prins. “Het idee voor de strandrolstoelen kwam rechtstreeks van de kinderen zelf. Die willen dat iedereen kan genieten van het strand en de zee in Delfzijl.” Het Eemshotel heeft aangeboden om de uitleen van de rolstoelen te organiseren.

Rolsstoelen getest
Tijdens de onthulling op het strand van Delfzijl testten burgemeester Ben Visser en wethouder Pier Prins samen met kinderen van groep 7 van de Farmsumerborg de nieuwe rolstoelen. Ook een kind en een volwassene die zelf afhankelijk zijn van een rolstoel, konden de rolstoelen uitproberen.

“Het is geweldig dat we nu kunnen zorgen dat iedereen kan genieten van ons mooie strand,” aldus burgemeester Ben Visser. De rolstoelen zijn gratis en kunnen zonder reservering worden geleend bij het Eemshotel.

Back to top button