Nieuwe regeling verhuisvergoedingen voor huurders in bevingsgebied in de maak

Den Haag – Huurders in het aardbevingsgebied die gedwongen moeten verhuizen omdat hun woning wordt gesloopt en herbouwd in het kader van de versterkingsopgave, krijgen een eenmalige compensatie van het Rijk. Dat schrijf minister Ollongren (D66) van Binnenlandse Zaken aan de Tweede Kamer.

in de brief geeft minister Ollongren aan dat ‘ De versterkingsopgave raakt huurders en eigenaren gelijk en verschillen moeten daar waar niet uitlegbaar zoveel mogelijk gelijk worden getrokken.’ Huurders kunnen al een compensatie krijgen van een woningcorporatie waarbij ze hun woning huren, maar die vergoedingen verschillen per instantie.

Nieuwe regeling in de maak
De minister werkt met woningcorporaties, gemeenten aan een voorstel voor welke vergoedingen huurders in de toekomstige opgave in aanmerking komen. In die gesprekken wordt ook onderzocht of het mogelijk is dat huurders zelf hun wisselwoning regelen. Daarbij zijn voorstellen gedaan op welke wijze de vergoedingen voor huurders, gelijk kunnen worden getrokken met de bedragen die particuliere eigenaren krijgen.

Huurders die op dit moment in een wisselwoning zitten komen in aanmerking voor de eenmalige regeling van het Rijk. Huurders kunnen zich daar naar verwachting na de zomer voor inschrijven.Back to top button