fbpx
12.8 C
Delfzijl
vrijdag 25 september 2020
Home Algemeen Nieuwe multifunctioneel dorpsplein Woldendorp wordt zaterdag feestelijk geopend

Nieuwe multifunctioneel dorpsplein Woldendorp wordt zaterdag feestelijk geopend

Woldendorp – Op zaterdag 19 september om 16.00 uur zal burgemeester Gerard Beukema en wethouder Jan Menninga het nieuwe dorpsplein in Woldendorp openen. Samen met hen willen de dorpsbewoners een toast uitbrengen op het nieuwe plein. Dit nieuwe, multifunctionele plein is gerealiseerd op de plek waar voorheen de gereformeerde kerk stond. Ook zal dan de naam van het nieuwe plein bekend worden gemaakt. Het geheel zal worden omlijst met Groningse live muziek.

Na een voorbereidingstijd van meer dan twee jaar is in februari begonnen met de aanleg van het nieuwe dorpsplein op de voormalige wierde van Woldendorp. Daar waar nog niet zo lang geleden de Gereformeerde kerk stond, is nu een plein voor jong en oud. Het is een plein waarop veel verschillende activiteiten mogelijk zijn. Van spelen door kinderen en bewegen door ouderen tot de hond uitlaten, en van de aanwezigheid van de kaasboer op donderdag tot een groot dorpsfeest.

Dit ‘Nieuwe Hart van Woldendorp’ is een bijzonder initiatief van de dorpsbewoners van Woldendorp. Het plan voor de aanleg van het plein is van A tot Z door hen in samenwerking met de architect René Wubs ontwikkeld. Tijdens de aanleg door hoveniersbedrijf Mollema hebben dorpsbewoners meegewerkt en hebben zij de bouw begeleid. Het beheer van het plein wordt door hen zelf uitgevoerd.

Financiële steun voor het plan is ontvangen van de Provincie Groningen, het Oranjefonds, het VSB fonds, de NAM, het SNS Fonds Eemsmond en via de gemeente Delfzijl een bijdrage uit het Nationaal Programma Groningen (NPG).