Nieuwe leden en een sponsor voor HFT Groningen

Meedhuizen – Ondanks de corona maatregelen heeft de schietvereniging HFT Groningen toch weer enkele nieuwe leden mogen inschrijven. Tevens is constructiebedrijf Hovécon B.V. bereid gevonden om de nog jonge vereniging te ondersteunen.

Zoals elke sportvereniging heeft ook HFT Groningen te maken gehad met de Corona maatregelen. De mogelijkheden om te kunnen schieten waren beperkt, alleen mogelijk na voorafgaande aanmelding en kwamen clubwedstrijden geheel te vervallen. “ Desondanks weten liefhebbers ons te vinden en hebben we toch weer enkele nieuwe leden kunnen inschrijven” zo laat secretaris Jos van der Maat weten. “Gelukkig kunnen we inmiddels weer als vanouds op onze clubavonden schieten en houden we nu ook weer regelmatig wedstrijden voor ons clubkampioenschap.”

Bij Hunter Field Target (HFT) wordt op een afgesloten terrein met een luchtbuks geschoten op een metalen klapdoeltje. Deze relatief nieuwe sport wordt met veel enthousiasme door zowel jong als oud beoefend. “Ons jongste lid is 12 jaar oud en ons oudste lid is zelfs 72!”.

Vanzelfsprekend is de vereniging erg blij met de ondersteuning door Hovécon B.V. Met 35 jaar ervaring is het in Farmsum gevestigde bedrijf een sterke regionale partner op het gebied van staalconstructies, apparatenbouw en technische dienstverlening. Waar komt de betrokkenheid bij HFT Groningen vandaan? “Haha….de voorzitter is mijn buurman en onze zoon is een fanatiek lid van de vereniging en hard op weg om dit jaar Clubkampioen te worden. Daarnaast kunnen wij met onze lasersnijmachine mooie prijzen voor de club produceren. Het was dus maar een kleine stap” aldus een lachende eigenaar/directeur Homme van der Veen.

De toekomst van HFT Groningen ziet er dus goed uit. Nog dit jaar zullen initiatieven worden ontplooid om ook enkele andere disciplines met luchtbuksen mogelijk te gaan maken. Er wordt geen Open Dag georganiseerd maar nieuwe liefhebbers zijn na aanmelding op hft-groningen@ziggo.nl altijd van harte welkom om eens vrijblijvend langs te komen. Meer informatie over de vereniging is terug te vinden op de website www.hft-groningen.nl

Back to top button