fbpx
2.8 C
Delfzijl
29 november 2020 18:02

Nieuwe kleding voor ambulancehulpverleners

Nederland – Ambulancehulpverleners krijgen nieuwe kleding! De huidige kleding heeft in de loop der tijd namelijk aan herkenbaarheid ingeboet. Veel andere sectoren dragen kleding die lijkt op die van de ambulancezorg. Ook het comfort was toe aan verbetering. Werk aan de winkel dus. Op maandag 6 februari jl. stemden vertegenwoordigers van de ambulancevoorzieningen in met het kledingontwerp ‘Touch of Red’ van designer Karin Slegers.

Al geruime tijd was er vanaf de werkvloer een luide roep om nieuwe ambulancekleding. Werkgevers, verenigd in Ambulancezorg Nederland (AZN), hebben hier gehoor aan gegeven. Er is een projectorganisatie opgezet bestaande uit meerdere werkgroepen met daarin functionarissen uit verschillende geledingen. Elk gremium had een eigen rol. De Klankbordgroep Kleding bestond bijvoorbeeld uit ambulanceverpleegkundigen en –chauffeurs die hun eigen Regionale Ambulance Voorziening (RAV) vertegenwoordigden. Voor AZN stond het als een paal boven water dat in dit traject de professionals in de lead zijn. De kleding is voor hen en daarom is hun stem zeer belangrijk.

Designer Karin Slegers

Om de wensen van ambulancehulpverleners voor de nieuwe kleding boven tafel te krijgen, heeft AZN aan het begin van dit traject een landelijke enquête gehouden onder de medewerkers. De resultaten hiervan zijn overhandigd aan designer Karin Slegers. Aanvullend op deze input bezocht Karin de afgelopen maanden diverse RAV´s en heeft zij gesprekken gevoerd met ambulancehulpverleners. Als designer vond Karin het ontzettend belangrijk om een kijkje te nemen in de keuken van de ambulancezorg en echt in contact te zijn met de mensen die dit belangrijke werk doen.

Inspiratie en visie achter het ontwerp

Op basis van alle informatie en input heeft Karin Slegers drie ontwerpen gemaakt die alle drie zijn aangeboden aan de RAV´s.`Na zoveel contact met de professionals was het voor mij duidelijk dat het ontwerp power moest uitstralen, maar ook ronde vormen, ambulancemedewerkers zijn immers ‘van de zorg’. Daarnaast vond ik moderne kleuren met een vitaal contrast door het rood en zilver flash heel belangrijk, het geeft de kleding een snelle frisse uitstraling en de kleuren zorgen tegelijkertijd dat ambulancemensen goed zichtbaar zijn. Omdat ik tijdens de gesprekken veel gehoord heb dat de huidige kleding niet lekker zit, is ook een goede pasvorm van de nieuwe kleding heel belangrijk. Zeker voor de dames. Ik ben ontzettend trots dat ambulancehulpverleners blij zijn met mijn ontwerp. Ze hebben mij ook echt ontzettend geïnspireerd. In 2018 zal het grote publiek hen kunnen zien in de nieuwe snelle en moderne kleding, daar verheug ik me op!”, aldus Karin Slegers.

Volg ons op

10,576FansLike
1,424VolgersVolg
5,232VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer

Populaire berichten