Nieuwe hulp om schulden te voorkomen: Startpunt Geldzaken

Slochteren – De gemeenten Hoogezand-Sappemeer, Slochteren en Menterwolde sluiten zich aan bij het Startpunt Geldzaken, een initiatief van het Nibud, de budgetvoorlichtingsorganisatie. Daarmee maken de gemeenten het voor inwoners mogelijk om online gratis en anoniem persoonlijke budgetplannen te maken. De wethouders Peter Verschuren, Jan Jakob Boersma en Lian Veenstra nemen maandag 18 juli de dienst officieel in gebruik.

Startpunt Geldzaken stelt inwoners in staat zichzelf te helpen: stap voor stap, op het door hen gewenste moment en ieder in zijn eigen tempo. De geldplannen zijn anoniem, zodat de privacy is gewaarborgd. Daar waar nodig wordt verwezen naar hulpverlenende instanties.

De budgetplannen dekken thema’s als budgettering en besparing, huis en hypotheek, sparen en beleggen, pensioen en financiële planning.

Wethouder Verschuren: “Volgens landelijke cijfers heeft één op elke vijf huishoudens te maken met problematische schulden of loopt ze een grote kans die te krijgen. Alle inzet om te voorkomen dat de financiële problemen uit de hand lopen is daarom hard nodig. Met Startpunt Geldzaken hopen we daar een nuttige bijdrage aan te leveren.”

De website is na de ingebruikname bereikbaar op: www.midden-groningen.startpuntgeldzaken.nl

Back to top button